Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera oxkinden med en mustig, reducerad rödvinssås
Torka av köttet och bryn det runtom i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över köttet i en låg gryta. Skala och tärna morötter och rotselleri. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs grönsakerna i stekpannan med smör och tillsätt oxfond och tomatpuré. Tillsätt vatten och en del av vinet och rör om. Häll över köttet i grytan. Tillsätt resten av vinet, så att det täcker köttet, samt timjan och persilja.
Sätt ugnen på 100 grader. Sätt på lock och bräsera i nedre delen av ugnen, 6-8 timmar. Köttet ska bli riktigt mört.
Palsternacks- och blomkålspuré: Skala och dela palsternacka och potatis i bitar. Ansa blomkålen och dela i buketter. Lägg över allt i en gryta och häll på kokande vatten och salta. Låt koka i 15-20 minuter.
Häll av det mesta av vattnet, men spara cirka 1 deciliter i grytan. Tillsätt grädden och mixa till en puré med mixerstaven. Smaka av med salt och peppar.
Ta försiktigt upp köttet. Sila skyn i en kastrull och koka ihop till cirka 5 deciliter. Smaka av och krydda mer, om det behövs. Vispa ner 2 matskedar smör, klickvis i såsen.
Servera såsen i små såssnipor på tallriken tillsammans med palsternacks- och blomkålspuré. Garnera med persilja och kokta tärningar av morot och små buketter av romanesco.
Recept från Mitt kök