Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Visst är det härligt med klassiskt långkok! Här är ett enkelt och riktigt gott recept på köttgryta signerat kocken Tommy Myllymäki. Laga köttgryta på rödvinsbräserade högrev och bjud in dina vänner på en trevlig middag!
Bryn köttet i smör!
Lägg hela högrevsbiten i stor kastrull, tillsätt morot, lök, lagerblad och timjan.
Häll på vin och fyll på med vatten så att det täcker och sjud på spisen i 4 timmar, lyft upp köttet och dela i 4 bitar.
Sila spadet och reducera det tills cirka hälften återstår och använd det som sås.
Tärna sidfläsket och dela champinjonerna i fyra delar, bryn hårt och lägg i såsen.
Låt kött och sås koka ihop någon minut på medelvärme.
Plocka timjanblad och skär persiljan i tunna strimlor, strö örterna på köttet och såsen.
Servera med potatismos.
Recept från Mitt kök