Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rödvinsbräserad älgbog blir bara godare om den tillagas en dag före servering.
Skär bogen i fyra större bitar och krydda dem runt om med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en gryta tills det fått fin färg. Ta upp köttet på ett fat.
Fräs tomatpurén hastigt i grytan och häll över vinet. Låt koka ca 5 min. Tillsätt vatten, fond, timjan, tabasco och skalad vitlök. Lägg köttet i grytan och låt koka upp. Koka under lock tills köttet är mört, ca 2 timmar.
Lyft upp köttet och koka ihop såsen till ca 6 dl.
Tärna fläsket. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och halvera svampen. Skala och skär morötterna i bitar.
Stek fläsk och lök tillsammans tills de fått fin färg. Tillsätt champinjonerna och låt dem steka med 2–3 min. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten.
Skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka det i grytan. Lägg i svampfräs och morötter och strö över persilja. Servera grytan med mandelpotatispuré.