Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödtunga med selleripuré, äppelsallad & kaprisdressing


Tanken är att tillbehören till fisken skall föra tankarna till waldorfsallad som var en klassiker på 70-talet.

Rödtunga med selleripuré, äppelsallad & kaprisdressing

Rödtunga med selleripuré, äppelsallad & kaprisdressing

Rödtunga med selleripuré, äppelsallad & kaprisdressing

Annika Broman

Ingredienser

  • 4rödtungsfiléer
  • rapsolja- att pensla med

Selleripuré:

  • 4potatisar- skalade i skivor
  • 1,5selleri- gånger så mycket (än potatis) i skivor
  • 2,5 dlmjölk
  • 1,5 dlgrädde
  • 50100 gsmör
  • salt
  • 1stjärnanis
  • tryffelolja
  • vitpeppar

Sallad/garnering:

  • 2äpplen- i fina tunna klyftor
  • 2blekselleristjälkar- finstrimlade
  • 2 dlvalnötskärnor
  • 1 dlvindruvor- klyftade

Dressing:

  • 2 mskkapris- eller efter tycke och smak
  • 1 dlmajonnäs
  • äppelcider
  • honung- flytande
  • peppar

Gör så här

  1. Puré: Koka potatis- och selleriskivorna riktigt mjuka i mjölk och grädde. Sila av gräddmjölken men spar lite till spädning. Mixa rotfrukterna med smör och lite av gräddmjölken till önskad konsistens. Purén ska gärna vara lite lös.

  2. Fisk: Vik fileerna på längden och gnid in dem med lite rapsolja. Lägg filéerna på en plåt, salta och peppra. Sätt in i ugn, 120 grader, cirka 10 minuter.

  3. Sallad: Bryn äpple och selleri helt lätt i panna, i lite smör eller rapsolja. Blanda med övriga ingredienser till salladen.

  4. Dressing: Mixa kapris och majonnäs samt lite äppelcider. Smaka av med lite honung och peppar.

  5. Lägg upp fisken med purén vid sidan om. Lägg sallad över fisken och ringla över dressing.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök