Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödtunga med räkor, ingefära och chili

Klassisk stil, med smakinspiration från Asien. Var noga med att välja MSC-märkt rödtunga.

Rödtunga med räkor, ingefära och chiliRödtunga med räkor, ingefära och chiliRödtunga med räkor, ingefära och chili
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 2 storarödtungor- hela (á 600 g MSC-märkta)
  • 1 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Räkor

  • 1 burkräkor i lake- (ca 350 g)
  • 1 knippasalladslök
  • 1 bitingefära- (ca 25 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 msksmör- + 50 g
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • potatis- ugnsstekt
  • sockerärter

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Skär bort huvud och fenor från fisken. Skär varje fisk i två  bitar på längden utmed ryggbenet.

  2. Räkor: Låt räkorna rinna av. Ansa och strimla salladslöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Kärna ur och finstrimla chilin. Fräs lök, ingefära, vitlök och chili i 2 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Blanda i räkorna och krydda med salt.

  3. Smält 50 g smör i en kastrull.

  4. Stek fisken i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  5. Lägg upp fisken på tallrikar. Fördela räkfräset ovanpå. Häll smöret runt om och garnera med dill. Servera genast med småpotatisar och sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?