Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödspätta meunière

Rödspätta på mjölnarhustruns vis.

Rödspätta meunière
Rödspätta meunière
Rödspätta meunière
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2rödspättor
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tskvitpeppar- nymald
  • 50 gsmör- + ½ dl rapsolja
  • 25 gsmör
  • 4 mskkapris
  • 2 mskcitron- pressad saft

Till servering

  • småpotatisar- kokta
  • sockerärter- kokta
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Be att få gälar och skinn borttaget på rödspättornas grå och rödprickiga sida i fiskaffären. Skölj av fisken i kallt vatten.

  2. Blanda vetemjöl, salt och vitpeppar på en stor tallrik. Vänd fisken i det kryddade mjölet. Lägg dem på ett smörpapper.

  3. Värm två stekpannor på medelvärme med smör och rapsolja. När matfettet slutat bubbla och börjar få färg, läggs spättorna med den flådda sidan ner, i vardera stekpannan, och steks cirka 3 minuter. Vänd och stek den andra sidan lika länge. Ös gärna lite matfett över fisken under tiden. Ta upp fisken och lägg på varma serveringstallrikar.

  4. Tillsätt mer smör i pannorna och tillsätt kapris och citronsaft och låt det fräsa med ½ minut. Ös fisken med matfettet. Servera med kokt potatis, sockerärter och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök