Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rödspätta på mjölnarhustruns vis.
Be att få gälar och skinn borttaget på rödspättornas grå och rödprickiga sida i fiskaffären. Skölj av fisken i kallt vatten.
Blanda vetemjöl, salt och vitpeppar på en stor tallrik. Vänd fisken i det kryddade mjölet. Lägg dem på ett smörpapper.
Värm två stekpannor på medelvärme med smör och rapsolja. När matfettet slutat bubbla och börjar få färg, läggs spättorna med den flådda sidan ner, i vardera stekpannan, och steks cirka 3 minuter. Vänd och stek den andra sidan lika länge. Ös gärna lite matfett över fisken under tiden. Ta upp fisken och lägg på varma serveringstallrikar.
Tillsätt mer smör i pannorna och tillsätt kapris och citronsaft och låt det fräsa med ½ minut. Ös fisken med matfettet. Servera med kokt potatis, sockerärter och citronklyftor.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök