Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödspätta med currystekta räkor och pumparemoulad

Recept på rödspätta med currystekta räkor och pumparemoulad. En överraskande rätt med många goda smaker och konsistenser.

Rödspätta med currystekta räkor och pumparemoulad
Rödspätta med currystekta räkor och pumparemoulad
Rödspätta med currystekta räkor och pumparemoulad
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 grödspättafiléer
  • 0,5 dlströbröd
  • 0,5 dlgrahamsmjöl
  • 3 krmsalt
  • 1,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 gsavojkål
  • 100 gsvamp- blandad, t ex skogschampinjoner och shiitake
  • 3 msksmör
  • 0,5 tskcurry- gul
  • 200 gräkor- skalade

Pumparemoulad

  • 200 gpumpapickels- , utan lag
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlmatyoghurt- eller gräddfil
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Rostade grönsaker

  • 200 gmuskatpumpa
  • 4jordärtskockor
  • 1blå morot
  • 1morot- gul
  • 4potatisar
  • 2 mskrapsolja- eller olivolja
  • 1 tsksalt

garnering

  • 1 mskpumpakärnor
  • citrontimjan
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Remoulad: Låt pickelsen rinna av på ett hushållspapper. Mixa den slät med mixerstav och blanda med majonnäs, matyoghurt, salt och peppar. Ställ såsen kallt.

  2. Grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Skala jordärtskockor, morötter och potatis och skär dem i bitar. Lägg bitarna på en plåt och ringla över oljan. Strö över salt. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 35 min.

  3. Blanda ströbröd, grahamsmjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar på en tallrik. Vänd spättan i blandningen.

  4. Ansa och strimla kålen. Ansa och skär svampen i bitar. Stek kål och svamp i 1 msk smör ca 5 min. Blanda i curry och räkor och krydda med 2 krm salt och 1/2 krm peppar.

  5. Stek fisken i 2 msk smör 2-3 min på varje sida.

  6. Garnera fisken med pumpakärnor, plockad citrontimjan och citronklyftor. Servera med remouladsås och rostade grönsaker.

Vad tyckte du om receptet?