Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Massor av rödlök i hönsbuljong blir en god soppa. Bitar av tunnbröd
med riven ost och skinka ligger ovanpå och bildar den knapriga
skorpan.
Skala och skiva rödlök och vitlök. Låt allt fräsa i smöret ca 10 minuter på svag värme. Strö över farinsocker. Tillsätt smulad buljongtärning och vatten och låt allt koka på svag värme 5-10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Sätt ugnen på 250°.
Häll upp soppan i 2 varma portionsskålar. Bryt tunnbrödet i mindre bitar och blanda med skinkstrimlor, riven ost och hackad persilja. Strö blandningen över soppan och gratinera högt upp i ugnen ca 5 minuter.