Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tunnbrödsgratinerad rödlökssoppa

Massor av rödlök i hönsbuljong blir en god soppa. Bitar av tunnbröd

med riven ost och skinka ligger ovanpå och bildar den knapriga

skorpan.

Tunnbrödsgratinerad rödlökssoppa
Tunnbrödsgratinerad rödlökssoppa
Tunnbrödsgratinerad rödlökssoppa

Ingredienser

  • 4rödlökar- stora
  • 1vitlök- klyfta
  • 2 tsksmör
  • 1 tskfarinsocker
  • 2 tskvitvinsvinäger
  • 1hönsbuljong- tärning
  • 4 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Tunnbrödsgratinering

  • 1hårt tunnbröd- (15x15 cm)
  • 2rökt skinka- skivor, strimlade
  • 0,75 dlost- riven
  • 2 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlök och vitlök. Låt allt fräsa i smöret ca 10 minuter på svag värme. Strö över farinsocker. Tillsätt smulad buljongtärning och vatten och låt allt koka på svag värme 5-10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Sätt ugnen på 250°.

  2. Häll upp soppan i 2 varma portionsskålar. Bryt tunnbrödet i mindre bitar och blanda med skinkstrimlor, riven ost och hackad persilja. Strö blandningen över soppan och gratinera högt upp i ugnen ca 5 minuter.

Vad tyckte du om receptet?