Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödlökssoppa med curryfrikadeller

I stället för buljong i löksoppan kan man använda miso, en mjölksyrejäst bönpasta som säljs i asiatiska butiker eller hälsokostaffärer. Koka frikadellerna i buljongen som sedan silas, sparas och används i rödlökssoppan.

Rödlökssoppa med curryfrikadellerRödlökssoppa med curryfrikadellerRödlökssoppa med curryfrikadeller

Frikadeller

  • 0,5äpple- grovrivet med skal
  • 0,5 mskcurry- stark
  • 2 msklök- hackad gul
  • 1 mskolja
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmpeppar- nymald
  • 150 gkalvfärs- eller mager fläskfärs
  • 5 dlvatten- + 1,5 msk konc kyckling el kalvbuljong

Rödlökssoppa

  • 2rödlökar
  • 1vitlök- klyfta, hackad
  • 1 mskolja
  • buljong- från frikadellkoket

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Stek äpple, curry och lök mjuka i olja. Låt svalna. Blanda med färsen. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp vatten och kycklingfond. Forma ca 10 små bullar av färsen och sjud dem i buljongen ca 8 min. Ta upp frikadellerna. Ställ åt sidan. Sila eventuellt buljongen.

  2. Skala, skiva och fräs lök i olja, häll på buljongen och låt koka under lock i 15 min. Lägg i frikadellerna och hetta upp. Servera med ett gott bröd.

Vad tyckte du om receptet?