Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödlöksplättar med chorizo

Den här rätten är en favorit hemma hos mig, vi äter den ofta. Hettan i chorizon passar utmärkt med de fluffiga rödlöksplättarna.

Rödlöksplättar med chorizo
Rödlöksplättar med chorizo
Rödlöksplättar med chorizo

Chorizofräs

  • 4chorizo- (ca 400 g)
  • 2lökar- gula
  • 2paprikor- röda
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Plättar

  • 1,5 dlmjölk
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2ägg
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1rödlök- hackad
  • 2 mskrapsolja- till stekning

Tillbehör

  • gräddfil

Gör så här

  1. Chorizofräs: Skala löken och kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och chorizo i jämnstora bitar. Fräs korven med grönsakerna på svag värme ca 5 minuter, extra fett behövs inte. Smaksätt med salt och peppar. Håll varmt till servering.

  2. Plättar: Blanda alla ingredienser utom oljan till en jämn smet. Stek 8 plättar i olja ca 10 cm i diameter på medelstark värme . Hetta upp chorizofräset och servera enligt bilden, gärna med en klick gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?