Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ta fram kött, smör och ost så det hinner bli tempererat.
Lökmarmelad: Skala och skiva löken. Fräs den på medelvärme i olivolja ca 10 min, rör då och då. Tillsätt vinäger och råsocker. Koka samman några minuter. Skär fikon i strimlor och tillsätt dem mot slutet. Späd eventuellt med några msk vatten om det verkar torrt.
Ostsmör: Blanda samman ost och smör till båda eller välj ett. Forma till rullar klä in dem i folie och lägg kallt. Strö rosmarin runt getostsmöret innan det rullas in i folie.
Potatissallad: Skrubba potatisen väl med rotborste eller skala. Halvera dem. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min häll av potatisvattnet och låt potatisen svalna något. Rosta under tiden valnötter på medelvärme 5-10 min i en torr stekpanna.
Blanda samman vinäger, limesaft, salt och peppar i en stor skål. Vispa ner olivoljan. Blanda dressingen med den kokta potatisen, valnötter, gräslök och rucola.
Grilla biffarna hastigt på het glöd 1-2 min per sida. Servera direkt med skivat ostsmör, rödlöksmarmelad och potatissallad.