Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödlöksmarmelad

Rödlöksmarmelad
Rödlöksmarmelad
Rödlöksmarmelad

Ingredienser

  • 600 gbiff- utskuren, skivad
  • 2 krmsvartpeppar- grovmalen
  • 1 tsksalt
  • 0,5 mskolivolja

Rödlöksmarmelad

  • 3rödlökar
  • 1 mskolivolja
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 2 mskråsocker
  • 2fikon- torkade

Ädelostsmör

  • 100 gädelost- (Kvibille special)
  • 50 gsmör

Getostsmör

  • 100 ggetost- utan kant
  • 50 gsmör
  • 1 mskrosmarin- grovhackad färsk

Potatissallad med rostade valnötter

  • 700 gpotatis- gärna små
  • 50 gvalnötter
  • 2 tskbalsamvinäger
  • 0,5lime- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlgräslök- grovt hackad
  • 50 grucolasallad- en kruka

Gör så här

  1. Ta fram kött, smör och ost så det hinner bli tempererat.

  2. Lökmarmelad: Skala och skiva löken. Fräs den på medelvärme i olivolja ca 10 min, rör då och då. Tillsätt vinäger och råsocker. Koka samman några minuter. Skär fikon i strimlor och tillsätt dem mot slutet. Späd eventuellt med några msk vatten om det verkar torrt.

  3. Ostsmör: Blanda samman ost och smör till båda eller välj ett. Forma till rullar klä in dem i folie och lägg kallt. Strö rosmarin runt getostsmöret innan det rullas in i folie.

  4. Potatissallad: Skrubba potatisen väl med rotborste eller skala. Halvera dem. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min häll av potatisvattnet och låt potatisen svalna något. Rosta under tiden valnötter på medelvärme 5-10 min i en torr stekpanna.

  5. Blanda samman vinäger, limesaft, salt och peppar i en stor skål. Vispa ner olivoljan. Blanda dressingen med den kokta potatisen, valnötter, gräslök och rucola.

  6. Grilla biffarna hastigt på het glöd 1-2 min per sida. Servera direkt med skivat ostsmör, rödlöksmarmelad och potatissallad.

Vad tyckte du om receptet?