Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödlöksmarinerad böckling

Böcklingen ska dra 2–3 timmar i kylskåp så smaken kommer fram.

Rödlöksmarinerad böckling
Rödlöksmarinerad böckling
Rödlöksmarinerad böckling

Ingredienser

  • 8böcklingar
  • 1knipplök med blast- röd skivad
  • 4 mskkapris
  • 0,5 dlgräslök- finskuren

Vinägersås

  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 mskvatten

Garnering

  • 5dillkvistar

Gör så här

  1. Rensa och filea böcklingen. Lägg upp filéerna på ett fat. Strö över rödlök, kapris och gräslök.

  2. Blanda ihop vinägersåsen och häll den över böcklingen, låt gärna böcklingen stå och dra i kylskåp några timmar före servering. Garnera med dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?