Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödlöksbröd

Trevliga portionsbröd som fylls med honungsstekt rödlök. Kesellan ger ett extra saftigt matbröd.

Rödlöksbröd
Rödlöksbröd
Rödlöksbröd
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 3 mskolivolja
  • 1,5 tsksalt
  • 2 mskhonung
  • 250 gkesella- 1 %
  • 2 dlrågmjöl
  • 1213 dlvetemjöl special

Fyllning

  • 4 strödlökar- stora hackade
  • 4 mskolivolja
  • 1 mskhonung
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt, honung, kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.

  2. Låt degen jäsa under duk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

  3. Gör fyllningen under tiden degen jäser. Fräs löken i olivolja på svag värme utan att den tar färg, cirka 15 minuter. Blanda i honung och smaka av med salt.

  4. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela i två delar. Kavla ut varje del till en 1/2 centimeter tunn kaka. Fördela fyllningen över degen och rulla ihop.

  5. Skär rullarna i 3–4 centimeter breda, trekantiga bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäs cirka 20 minuter under duk.

  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt bröden svalna på galler under duk. Bjud brödet nygräddat eller frys in det och värm försiktigt vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök