Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödkålstoast

Rödkålssallad med fikon på rostad kavring. Den hyvlade rödkålen blir saftigt mjuk när den får dra i en god dressing.

Rödkålstoast
Rödkålstoast
Rödkålstoast

Ingredienser

  • 500 grödkål
  • 8fikon- torkade
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1 mskolivolja
  • 2 mskråsocker
  • 1 tsksalt
  • 4fikon- färska
  • 10 skivorgrovt bröd
  • 3 msksmör

Garnering

  • rucola

Gör så här

  1. Hyvla rödkålen med osthyvel eller på mandolin. Strimla de torkade fikonen.

  2. Blanda kål och fikon. Tillsätt vinäger, olja, socker och salt. Marinera salladen ca 2 timmar i kylen.

  3. Skär de färska fikonen i halvor.

  4. Halvera brödskivorna. Stek dem i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Fördela salladen på brödet och garnera med rucola. Servera med fikonhalvorna.

Vad tyckte du om receptet?