Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödkålssallad med tranbärsdressing

Recept på rödkålssallad med tranbärsdressing. Krispig sallad med  sötsyrlig dressing.

Rödkålssallad med tranbärsdressing
Rödkålssallad med tranbärsdressing
Rödkålssallad med tranbärsdressing
Recept på rödkålssallad med tranbärsdressing. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 grödkål
  • 70 gmangoldskott
  • 70 gbabyspenat

Tranbärsdressing

  • 1,5 dltranbär- frysta
  • 2 msklönnsirap
  • 2 mskbalsamvinäger- vit
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Fräs tranbären i lönnsirap och vinäger på medelvärme i en stekpanna ca 2 min. Låt svalna. Blanda med olja, salt och peppar.

  2. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Vänd ihop med dressingen.

  3. Lägg en bädd av gröna blad i botten på ett fat och toppa med kålen.

Vad tyckte du om receptet?