Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rödkålssallad med rostade valnötter och aprikoser. Salladen behöver blandas ordentligt för att smakerna ska komma fram.
Halvera granatäpplet och ta loss kärnorna under kallt vatten i en skål, så slipper du riskera att bli nedstänkt.
Skala och grovriv moroten. Skär bort skalet från apelsinen och skär ut hinnfria klyftor. Skär klyftorna i mindre bitar. Repa bladen från grönkålen och finstrimla dem. Finstrimla rödkålen, gärna på mandolin. Skär strimlorna i mindre bitar. Skala och finstrimla löken.
Rosta valnötterna i en torr panna och finhacka dem. Strimla aprikoserna.
Blanda alltsammans i en bunke. Häll på olja. Krydda med salt och peppar och krama runt salladen så att allt blandas ordentligt. Lägg upp på serveringsfat och låt stå i kylen ca 2 timmar före servering.