Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödkålssallad med plommon, gorgonzola och granatäppel-vinägrett

Rödkålssallad med plommon, gorgonzola och granatäppel-vinägrett serveras som en enkel lunchrätt eller på buffé.

Rödkålssallad med plommon, gorgonzola och granatäppel-vinägrettRödkålssallad med plommon, gorgonzola och granatäppel-vinägrettRödkålssallad med plommon, gorgonzola och granatäppel-vinägrett
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 250 grödkål
  • 2 mskpumpakärnor
  • 1 tskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 46plommon
  • 4fikon- färska
  • 125 ggorgonzolaost

Granatäppelvinägrett

  • 1granatäpple
  • 4 mskolivolja
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Vinägrett: Kärna ur granatäpplet och pressa ut 4 msk saft. Blanda ingredienserna till vinägretten.

  2. Rosta pumpakärnorna i olja tills de är gyllene. Salta och låt svalna.

  3. Strimla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Skär fikonen i klyftor. Blanda kål, plommon, fikon och vinägrett. Smula över gorgonzola och toppa med pumpakärnor. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?