Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödkålssallad med julsmak

Rödkål får härlig julsmak av kanel och kryddpeppar.

Rödkålssallad med julsmakRödkålssallad med julsmakRödkålssallad med julsmak
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kgrödkål
  • 2rödlökar
  • 3äpplen- fasta
  • 3 mskrapsolja
  • 2 dlrött vin
  • 3 mskströsocker
  • 3 msksirap- mörk
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 3 msksvartvinbärsgelé
  • 4kryddnejlikor
  • 4kryddpepparkorn
  • 4lagerblad
  • 2kanelstänger
  • 2 tsksalt

Gör så här

  1. Strimla rödkålen. Skala och strimla lök och äpple.

  2. Fräs kål, lök och äpple i olja 2–3 min. Tillsätt vin, socker, sirap, vinäger, gelé och kryddor. Sjud på svag värme under lock ca 1 timme. Krydda kålen med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Christian Hellberg