Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödkålssallad med apelsin och russin

Rödkålssallad med apelsin och russin är en klassisk rödkålssallad, men med en frisk och fräsch sötsyrlig smak.

Rödkålssallad med apelsin och russin
Rödkålssallad med apelsin och russin
Rödkålssallad med apelsin och russin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1rödkålshuvud- litet
  • 3apelsiner
  • 2 dlrussin
  • 1 dlrapsolja
  • 1,5 mskättiksprit- (12 %)
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla kålen. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Blanda kålen med apelsin och russin.

  2. Blanda olja, ättika, salt och peppar. Häll dressingen över salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Fredrik Björlin