Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödkålssallad i apelsin­vinägrett med ­kara­melli­serade valnötter

Rödkålssallad i apelsin­vinägrett med ­kara­melli­serade valnötter är fräscht och gott. Rödkål är ett måste på julbordet, här som spänstig sallad med frisk apelsin. 

Rödkålssallad i apelsin­vinägrett med ­kara­melli­serade valnötter
Rödkålssallad i apelsin­vinägrett med ­kara­melli­serade valnötter
Rödkålssallad i apelsin­vinägrett med ­kara­melli­serade valnötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 grödkål- gärna späd
  • 1 tsksalt
  • 1apelsin
  • 0,5 dlvitvinsvinäger
  • 1 dlolivolja

Nötter

  • 200 gvalnötter
  • 2,5 mskhonung- flytande
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skär rödkålen i bitar, ca 2 x 2 cm. Gnid in dem med salt.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda apelsinskal och saft med vinäger och olja. Blanda rödkålen med vinägretten ca 30 min före servering.

  3. Rosta valnötterna i en stekpanna på medelvärme 2–3 min, tills de fått fin färg. Häll på honungen och låt den karamelliseras. Strö över flingsaltet, blanda och häll upp nötterna på en tallrik.

  4. Lägg rödkålssalladen i en skål eller på ett fat och toppa med ­nötterna.

Vad tyckte du om receptet?