Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rödkålssallad i apelsinvinägrett med karamelliserade valnötter är fräscht och gott. Rödkål är ett måste på julbordet, här som spänstig sallad med frisk apelsin.
Skär rödkålen i bitar, ca 2 x 2 cm. Gnid in dem med salt.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda apelsinskal och saft med vinäger och olja. Blanda rödkålen med vinägretten ca 30 min före servering.
Rosta valnötterna i en stekpanna på medelvärme 2–3 min, tills de fått fin färg. Häll på honungen och låt den karamelliseras. Strö över flingsaltet, blanda och häll upp nötterna på en tallrik.
Lägg rödkålssalladen i en skål eller på ett fat och toppa med nötterna.