Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödkålsfläsk

Rödkål, fläsk och senap smakar jul. Här fräser vi färsk rödkål och rundar av med lite grädde och senap.

Rödkålsfläsk
Rödkålsfläsk
Rödkålsfläsk
Rödkålsfläsk Foto: Jonas Sjögren

Ingredienser

  • 500 grödkål- färsk
  • 1lök- stor gul
  • 2vitlök- klyftor
  • 2 msksmör- till stekning
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 dlhönsbuljong
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 tsksenap- grovkornig, skånsk

Servera till

  • 400 gfläsk- eller kassler rökt
  • 0,5 msksmör- till stekning

Gör så här

  1. Ansa och skär kålen i strimlor eller hacka den grovt. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Fräs kål och lök i smör i en tjockbottnad gryta, ca 5 minuter. Rör ner övriga ingredienser och låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.

  3. Skär bort en del av fettet och eventuellt svål från fläsket och skär köttet (eller kasslern) i tunna skivor. Fräs fläsket på relativt hög värme i smör - ca 1 minut per sida. Lägg fläskskivorna på rödkålen i grytan. Ställ fram grytan på bordet och servera med kokt potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?