Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rödkålsdolmar med lamm och mynta och bulgursallad är kåldolmar med grekiska tillbehör och smaker.
Skär runt kålstocken så att bladen kan lossas när de kokats.
Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Sänk ner kålhuvudet i det kokande vattnet och låt sjuda tills bladen kan lossas. Låt kålhuvudet rinna av på en kökshandduk. Lossa bladen.
Smula sönder brödet i en bunke och blanda med mjölken. Låt stå ca 5 min. Hacka myntan.
Blanda färsen med brödblandningen, mynta, riven vitlök, kryddor och ägg till en slät färs. Krydda med salt och peppar.
Skär bort den nedersta grova nerven på kålbladen. Fyll kål- bladen med färs och rulla ihop till kåldolmar. Lägg dolmarna i en traktörpanna med skarven nedåt. Häll vatten över dolmarna och låt sjuda under lock ca 30 min, tills kålen är mjuk. Vänd dolmarna några gånger under tiden.
Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.Skala och skär gurkan i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skala och finhacka löken. Hacka myntan.
Blanda bulgur, gurka, tomat, lök, mynta och persilja. Krydda salladen med pressad citron, olja, salt och peppar.
Fetaost: Grovhacka myntan och blanda med persilja, sambal oelek och olja. Fördela blandningen över fetaosten.
Servera dolmarna tillsammans med bulgursallad, fetaost och yoghurt med honung.