Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Läsartips: Rödkålssallad med tranbär och valnötter

Ulrika Norström från Värmdö tipsar om sitt recept på en sötsyrlig rödkålssallad som passar perfekt till jul: "Tyskland har inspirerat till denna fräscha rödkålssallad med valnötter. Tranbär ger salladen ett extra lyft. Salladen kan varieras med hasselnötter och gula russin".

Läsartips: Rödkålssallad med tranbär och valnötter
Läsartips: Rödkålssallad med tranbär och valnötter
Läsartips: Rödkålssallad med tranbär och valnötter
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 tsksalt
  • 1 msksmör
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 gvalnötter- grovhackade
  • 750 grödkål
  • 50 gtranbär- soltorkade
  • 2 dllingondricka- koncentrerad

Gör så här

  1. Strimla rödkålen. Stek den i smör i en stekpanna 2-3 min under omrörning. Tillsätt lingondricka och låt koka ca 5 min utan lock tills saften kokat in.

  2. Smaka av med rödvinsvinäger, salt och peppar. Strö på tranbär och valnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Tack för receptet Ulrika Norström från Värmdö! Varifrån fick du inspiration till ditt recept? 

– Jag har pluggat i Tyskland och fick smak för kålrätter där. Den här rätten experimenterade jag fram efter vad jag hade hemma förra julen.