Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödkål med kanel och stjärnanis

Använd gärna skinkspad i stället för vatten och buljongtärning.

Rödkål med kanel och stjärnanis
Rödkål med kanel och stjärnanis
Rödkål med kanel och stjärnanis
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kgrödkål
  • 1gul lök
  • 1äpple
  • 7,5 dlvatten
  • 1,5 tärninghönsbuljong
  • 0,5 dlsvartvinbärsmarmelad- eller svartvinbärsgelé
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1kanelstång
  • 2lagerblad
  • 2stjärnanis
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla kålen. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna äpplet. Lägg kål, lök och äpple i en kastrull.

  2. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningar, marmelad, vinäger och kryddor.

  3. Koka ihop utan lock ca 1 1/2 timme. Krydda med salt.

Vad tyckte du om receptet?