Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödkål med björnbär

Rödkål med björnbär är perfekt till vilt och mustiga grytor. Vänd runt rödkålen med lite honung eller rårörsocker före servering för att locka fram bärsmaken.

Rödkål med björnbär
Rödkål med björnbär
Rödkål med björnbär
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 grödkål
  • 1 msksalt- fint, jodfritt
  • 100 gbjörnbär- eller blåbär, osockrade, halvtinade
  • 2enbär- lätt krossade
  • 2svartpepparkorn- lätt krossade
  • 23 dlvatten- kokt, avsvalnat

Gör så här

  1. Finstrimla rödkålen, gärna i matberedare. Knåda lätt med saltet i en bunke och låt stå ca 30 min. Blanda ner björnbär, kryddor och kokt avsvalnat vatten.

  2. Ös över i en ren glasburk, ca 1 1/2 liter. Lägg en tyngd ovanpå och lägg på locket löst.

  3. Låt stå 3–5 dagar i rumstemperatur, max 22°. Sätt på locket ordentligt. Låt mogna ca 3 veckor i kyl.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Lina Eriksson