Recept av Elisabeth Johansson.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Två gånger kål och äpple i en varm kålsallad.
30 min
Finstrimla rödkålen med mandolin eller osthyvel. Skala och strimla rödlöken.
Fräs kål i smör ca 3 min.
Ringla över sirapen och tillsätt cider, vin, vinäger, salt, peppar och lagerblad.
Låt puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.
Kärna ur och skär äpplena i små bitar.
Ansa och koka brysselkålen i lättsaltat vatten ca 5 min.
Blanda ner avrunnen brysselkål och äppelbitar i kålen och låt koka upp.
Strö över flingsaltet och servera kålen varm.
Recept av Elisabeth Johansson.