Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödkål med äpple och brysselkål

Två gånger kål och äpple i en varm kålsallad.

Rödkål med äpple och brysselkålRödkål med äpple och brysselkålRödkål med äpple och brysselkål

Ingredienser

  • 800 grödkål
  • 1rödlök
  • 2 msksmör
  • 2 msksirap- ljus
  • 1 dlcider
  • 1 dlrött vin
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2lagerblad
  • 2äpplen
  • 500 gbrysselkål
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. 30 min

  2. Finstrimla rödkålen med ­mandolin eller osthyvel. Skala och strimla rödlöken.

  3. Fräs kål i smör ca 3 min.

  4. Ringla över sirapen och tillsätt cider, vin, vinäger, salt, peppar och lagerblad.

  5. Låt puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.

  6. Kärna ur och skär äpplena i små bitar.

  7. Ansa och koka brysselkålen i lättsaltat vatten ca 5 min.

  8. Blanda ner avrunnen brysselkål och ­äppelbitar i kålen och låt koka upp.

  9. Strö över flingsaltet och servera kålen varm.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Elisabeth Johansson.