Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röding

Röding
Röding
Röding
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 strödingfiléer- med skinnet kvar, à 150 g
  • 2 tskfänkålsfrön- nystötta
  • flingsalt
  • vitpeppar- nymald
  • smör- till stekning
  • citron- till servering

Gör så här

  1. Krydda fiskens köttsida med fänkål, salt och peppar. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna.

  2. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. Stek på svag värme i 8 minuter. Vänd fisken och stek klart 1– 2 minuter. Det är viktigt att fisken inte blir överstekt, den får gärna ha en rå kärna i mitten. Servera fisken tillsammans med citronklyftor och risotton.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök