Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på röding och hummer med pumpa- och fänkålsbuljong och pumpamajonnäs. Pumpamajonnäsen räcker till fler, men det är svårt att göra mindre sats.
Pumpamajonnäs: Skala, kärna ur och skär pumpan i ½ cm stora bitar. Lägg dem i en liten kastrull med vattnet. Lägg på locket och låt koka ca 20 min, tills de är helt genommjuka. Häll av vattnet och mixa pumpan till en slät tjock puré. Låt kallna.
Mixa 100 g pumpapuré med äggula och vinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle och mixa till en slät kräm. Krydda med salt.
Buljong: Skala och finhacka vitlöken. Skala, kärna ur och skär pumpan i 1/2 cm stora tärningar. Ansa och skär zucchini och fänkål i 1/2 cm stora bitar.
Fräs vitlök och grönsaker i olja i en kastrull under omrörning ca 1 minut. Häll på vinet och koka upp. Tillsätt vatten och fond och låt koka ca 5 min.
Skär rödingen i 4 bitar. Krydda dem med salt. Klyv hummern och ta ut allt kött. Skär hummerköttet i mindre bitar.
Stek rödingen i olja ca 2 min på varje sida. Lägg hummern i buljongen. Häll buljongen med hummern runt om. Lägg på röding och pumpamajonnäs och toppa med vattenkrasse.