Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röding och hummer med fänkålsbuljong och pumpamajonnäs

Recept på röding och hummer med  pumpa- och fänkålsbuljong och pumpamajonnäs. Pumpamajonnäsen räcker till fler, men det är svårt att göra mindre sats.

Röding och hummer med fänkålsbuljong och pumpamajonnäsRöding och hummer med fänkålsbuljong och pumpamajonnäsRöding och hummer med fänkålsbuljong och pumpamajonnäs
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 200 grödingfilé
  • 0,5 tsksalt
  • 1hummer
  • 1 mskrapsolja

Pumpamajonnäs

  • 150 gbutternutpumpa
  • 1,5 dlvatten
  • 1äggula
  • 0,5 tskvitvinsvinäger
  • 1 dlrapsolja
  • 1,5 krmsalt

Buljong

  • 2vitlöksklyftor
  • 150 gbutternutpumpa
  • 80 gzucchini
  • 80 gfänkål
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 dlvitt vin- torrt
  • 4 dlvatten
  • 2 mskkycklingfond- konc

Garnering

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Pumpamajonnäs: Skala, kärna ur och skär pumpan i ½ cm stora bitar. Lägg dem i en liten kastrull med vattnet. Lägg på locket och låt koka ca 20 min, tills de är helt genommjuka. Häll av vattnet och mixa pumpan till en slät tjock puré. Låt kallna.

  2. Mixa 100 g pumpapuré med äggula och vinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle och mixa till en slät kräm. Krydda med salt.

  3. Buljong: Skala och finhacka vitlöken. Skala, kärna ur och skär pumpan i 1/2 cm stora tärningar. Ansa och skär zucchini och fänkål i 1/2 cm stora bitar.

  4. Fräs vitlök och grönsaker i olja i en kastrull under omrörning ca 1 minut. Häll på vinet och koka upp. Tillsätt vatten och fond och låt koka ca 5 min.

  5. Skär rödingen i 4 bitar. Krydda  dem med salt. Klyv hummern och ta ut allt kött. Skär hummerköttet i mindre bitar.

  6. Stek rödingen i olja ca 2 min på varje sida. Lägg hummern i buljongen. Häll buljongen med hummern runt om. Lägg på röding och pumpamajonnäs och toppa med vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?