Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på röding med vattenkrasse, morotssallad och mos med rökta räkor. Vi valde morötter av en särskild blålila sort som blir mycket snygg när den hyvlas tunt.
Potatismos: Skala och koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och mosa genom en press eller med en stöt. Blanda ner smör och mjölk och vispa moset luftigt med ballongvisp. Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda ner dem i moset.
Sallad: Skala och hyvla morötterna tunt på längden med mandolin eller osthyvel. Rör samman olja och citronsaft och blanda hälften av dressingen med de hyvlade morötterna.
Röding: Sätt ugnen på 175°. Skär fiskfiléerna i bitar. Salta och bryn dem med skinnsidan ner i en stekpanna med smör ca 2 min. Lägg över bitarna med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Stek klart fisken mitt i ugnen ca 10 min.
Krasseskum: Värm mjölken i en kastrull tillsammans med fiskfond och salt. Låt den inte koka utan bara bli varm. Mixa till skum. Lägg i vattenkrasse och mixa tills den är finfördelad.
Blanda ner vattenkrasse, sikrom och resten av dressingen i morotssalladen. Servera fisken med potatismos, morotssallad och krasseskum.