Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på röding med smörstekt svartrot, gräddkokt kål och trattkantareller. Svartrötter skalas under kallt vatten och läggs i citronvatten för att inte mörkna.
Röding: Sätt ugnen på 175°. Putsa rödingen och smörj en plåt med olja. Salta och peppra fisken. Lägg fisken på plåten med skinnsidan uppåt. Stek mitt i ugnen ca 10 min. Dra bort skinnet före servering.
Gräddkokt kål: Strimla kålen och fräs den snabbt i smör i stekpannan. Tillsätt grädden och koka ihop till simmig konsistens, ca 3 min. Blanda i citronsaften. Krydda med salt och peppar.
Svartrötter: Skala svartrötterna och skär dem i bitar på snedden. Stek i smör ca 5 min. Krydda med salt och peppar.
Svamp: Stek svampen i smör ca 5 min. Krydda med salt.
Servera fisken upplagd på kålen, lägg på svartrötter och svamp. Toppa med dill och vattenkrasse.