Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röding med rabarbersmörsås och potatisklyftor

Recept på röding med smörsås och potatisklyftor. Håll gärna såsen varm i ett varmt vattenbad så att den inte stelnar. 65° är lagom vattentemperatur.

Röding med rabarbersmörsås och potatisklyftorRöding med rabarbersmörsås och potatisklyftorRöding med rabarbersmörsås och potatisklyftor
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 grödingfilé
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Sås

  • 100 grabarber
  • 1bananschalottenlök
  • 1 dltorrt vitt vin
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Garnering

  • bladpersilja

Tillbehör

  • potatisklyftor- kokta
  • spenat- fräst

Gör så här

  1. Sås: Ansa och skär rabarbern i små bitar. Skala och hacka löken. Lägg rabarber och lök i en kastrull och häll på vin och vinäger. Låt sjuda utan lock i ca 10 min tills det mesta av vätskan kokat bort. Ta kastrullen åt sidan och mixa slätt med stavmixer. Tillsätt smöret klickvis, lite i taget, och mixa med stavmixern till en fluffig sås. Krydda med salt och cayennepeppar.

  2. Sätt ugnen på 150°. Krydda rödingen med salt och peppar och lägg den med skinnsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min.

  3. Dra av skinnet från rödingen och lägg filéerna på ett fat. Garnera med persiljekvistar och servera med rabarbersmörsås, kokta potatisklyftor och fräst spenat.

Vad tyckte du om receptet?