Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på röding med smörsås och potatisklyftor. Håll gärna såsen varm i ett varmt vattenbad så att den inte stelnar. 65° är lagom vattentemperatur.
Sås: Ansa och skär rabarbern i små bitar. Skala och hacka löken. Lägg rabarber och lök i en kastrull och häll på vin och vinäger. Låt sjuda utan lock i ca 10 min tills det mesta av vätskan kokat bort. Ta kastrullen åt sidan och mixa slätt med stavmixer. Tillsätt smöret klickvis, lite i taget, och mixa med stavmixern till en fluffig sås. Krydda med salt och cayennepeppar.
Sätt ugnen på 150°. Krydda rödingen med salt och peppar och lägg den med skinnsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min.
Dra av skinnet från rödingen och lägg filéerna på ett fat. Garnera med persiljekvistar och servera med rabarbersmörsås, kokta potatisklyftor och fräst spenat.