Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röding med körvelsås, ångad spetskål och sparris  

Recept på röding med körvelsås, ångad spetskål och sparris. Hittar du inte körvel går det bra att använda gräslök. 

Röding med körvelsås, ångad spetskål och sparris  
Röding med körvelsås, ångad spetskål och sparris  
Röding med körvelsås, ångad spetskål och sparris  
Röding med körvelsås. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 grödingfilé
  • 1 mskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Sås

  • 2schalottenlökar
  • 1 msksmör
  • 1,5 dlchampagne- eller torrt vitt vin
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 mskfiskfond- konc
  • 2 krukorkörvel
  • 2 tskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 400 gspetskål
  • 250 ggrön sparris

Garnering

  • körvel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Krydda fisken med flingsalt och peppar. Lägg filéerna med skinnsidan upp i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 4 min, tills den är nätt och jämnt klar och skinnet går lätt att dra av.

  2. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den i en kastrull med smör. Tillsätt vinet och låt koka ca 2 min. Häll i grädde och fond och småkoka ca 5 min. Tillsätt körvel, citronsaft, salt och peppar och mixa slätt med mixerstav.

  3. Ansa och skär spetskålen i bitar. Ansa sparrisen och skär i 3 cm långa bitar. Lägg dem i ånginsatsen och ånga ca 3 min, tills kål och sparris är mjuka men har kvar lite tuggmotstånd.

  4. Fördela kål och sparris på tallrikar. Dra skinnet från fisken och skär den i portionsbitar om det är stora filéer. Lägg fisken på grönsakerna. Ringla såsen runt om och garnera med körvel.

Vad tyckte du om receptet?