Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på röding med körvelsås, ångad spetskål och sparris. Hittar du inte körvel går det bra att använda gräslök.
Sätt ugnen på 225°. Krydda fisken med flingsalt och peppar. Lägg filéerna med skinnsidan upp i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 4 min, tills den är nätt och jämnt klar och skinnet går lätt att dra av.
Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den i en kastrull med smör. Tillsätt vinet och låt koka ca 2 min. Häll i grädde och fond och småkoka ca 5 min. Tillsätt körvel, citronsaft, salt och peppar och mixa slätt med mixerstav.
Ansa och skär spetskålen i bitar. Ansa sparrisen och skär i 3 cm långa bitar. Lägg dem i ånginsatsen och ånga ca 3 min, tills kål och sparris är mjuka men har kvar lite tuggmotstånd.
Fördela kål och sparris på tallrikar. Dra skinnet från fisken och skär den i portionsbitar om det är stora filéer. Lägg fisken på grönsakerna. Ringla såsen runt om och garnera med körvel.