Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Röding med forellromshollandaise och sparris. Laxfilé passar också bra, men tillagningstiden i ugnen ökar då något.
Sätt ugnen på 175°. Putsa rödingen och skär den i portionsbitar. Smörj en plåt med olja. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg den på plåten med skinnsidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Dra bort skinnet före servering.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Ansa sparrisen och låt den koka med ca 3 min. Låt potatis och sparris rinna av och blanda i smör och dill.
Skölj citronen i ljummet vatten, riv av ca 1 tsk skal och skär den i klyftor. Blanda hollandaisen med forellrom och citronskal.
Servera rödingen med forellromshollandaise, sparris och nykokt potatis. Garnera med dill.