Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röding med forellromshollandaise och sparris

Recept på Röding med forellromshollandaise och sparris. Laxfilé passar också bra, men tillagningstiden i ugnen ökar då något.

Röding med forellromshollandaise och sparris
Röding med forellromshollandaise och sparris
Röding med forellromshollandaise och sparris
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 grödingfilé- med skinn
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Forellromshollandaise

  • 1 dlhollandaisesås- färdig
  • 1citron
  • 50 gforellrom

Tillbehör

  • 300 gsmåpotatis
  • 1 knippasparris- (250 g)
  • 1 msksmör
  • 2 mskdill- hackad

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa rödingen och skär den i portionsbitar. Smörj en plåt med olja. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg den på plåten med skinnsidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Dra bort skinnet före servering.

  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Ansa sparrisen och låt den koka med ca 3 min.  Låt potatis och sparris rinna av och blanda i smör och dill.

  3. Skölj citronen i ljummet vatten, riv av ca 1 tsk skal och skär den i klyftor. Blanda hollandaisen med forellrom och citronskal.

  4. Servera rödingen med forellromshollandaise, sparris och nykokt potatis. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?