Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röding i pepparrotsgrädde

Inget slår färsk fisk. Med pepparrot och örter är det enkelt att göra en smakrik gräddsky som passar perfekt till den nystekta rödingen. En klick löjrom på toppen ger en lyxkänsla, men är inte nödvändigt.

Röding i pepparrotsgräddeRöding i pepparrotsgräddeRöding i pepparrotsgrädde
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4rödingfiléer- skinnfria, ca 600 g
  • 1 tsksalt
  • 2 mskvetemjöl
  • smör
  • 4 dlvispgrädde
  • 2 mskfiskfond
  • 2 mskpepparrot- färskriven
  • 0,5 dldill- hackad
  • 50 glöjrom
  • gräslök- hackad
  • gröna ärtor

Gör så här

  1. Salta fisken och vänd den i mjölet. Stek fisken i smör i en stor panna i cirka 2 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm under folie.

  2. Häll grädde och fond i pannan. Koka ihop någon minut. Blanda i pepparrot och dill. Smaka av med salt.

  3. Lägg en klick löjrom på fisken och strö över gräslök. Servera med såsen, kokt eller pressad potatis och ärtor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök