Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rödbetans lite söta smak ger våfflorna både mer smak och färg. Och ger en fin smakbrytning till den salta löjromen och friska smetanan. Servera våfflorna som en läcker liten aptitretare eller vickning.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan smöret. Blanda i rödbetan.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna.
Servera våfflorna med en klick smetana och löjrom. Strö över rödlök och gräslök. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.
Recept från Mitt kök