Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna spanska omelett blir mättande och god när potatis, betor och feta blandas i äggsmeten. Tortillan är även god kall, om det skulle bli något över.
Skala och skär rödbetor och potatis i tunna skivor. Koka dem var för sig i lättsaltat vatten ca 10 min. Låt rinna av.
Ansa och strimla 4 salladslökar. Stek rödbetor, potatis och salladslök i 1 msk smör i en stor stekpanna ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Vispa upp äggen. Tillsätt 1 dl vatten, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll äggsmeten i pannan. Stick i äggsmeten så att den rinner ner i pannan och stelnar.
Låt tortillan försiktigt glida ner på en stor tallrik. Hetta upp 1 msk smör i stekpannan. Vänd tillbaka tortillan i stekpannan och stek 2–3 min på andra sidan. Smula fetaosten över tortillan och lägg den på ett fat. Ansa och strimla 1 salladslök och strö den över.
Servera tortillan skuren i snibbar med rucola och bröd.