Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetstortilla med fetaost

Denna spanska omelett blir mättande och god när potatis, betor och feta blandas i äggsmeten. Tortillan är även god kall, om det skulle bli något över.

Rödbetstortilla med fetaost
Rödbetstortilla med fetaost
Rödbetstortilla med fetaost
Foto: STEFAN WETTAINEN

Ingredienser

  • 300 grödbetor
  • 400 gpotatis
  • 4salladslökar- + 1
  • 8ägg
  • 150 gfetaost
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 100 grucola
  • 200 gbröd

Gör så här

  1. Skala och skär rödbetor och potatis i tunna skivor. Koka dem var för sig i lättsaltat vatten ca 10 min. Låt rinna av.

  2. Ansa och strimla 4 salladslökar. Stek rödbetor, potatis och salladslök i 1 msk smör i en stor stekpanna ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Vispa upp äggen. Tillsätt 1 dl vatten, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll äggsmeten i pannan. Stick i äggsmeten så att den rinner ner i pannan och stelnar.

  4. Låt tortillan försiktigt glida ner på en stor tallrik. Hetta upp 1 msk smör i stekpannan. Vänd tillbaka tortillan i stekpannan och stek 2–3 min på andra sidan. Smula fetaosten över tortillan och lägg den på ett fat. Ansa och strimla 1 salladslök och strö den över.

  5. Servera tortillan skuren i snibbar med rucola och bröd.

Vad tyckte du om receptet?