Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rödbetstarte Tatin är en perfekt lunchrätt som ska ätas nygräddad och frasig.
Sätt ugnen på 200°. Skala rödbetorna och skär dem i 8 klyftor vardera. Fräs rödbetorna i smör i en stekpanna 2–3 min på medelvärme, rör då och då. Häll på honung och vinäger och tillsätt timjankvistar. Krydda med salt och peppar och låt fräsa ytterligare ca 1 minut. Ta pannan från värmen och låt svalna. Smula över getosten.
Lägg smördegsarket ovanpå rödbetsfräset och skär till det så att det passar som ett lock i pannan. Nyp fast i kanterna och pensla locket med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills degen har fått färg och puffat upp.
Låt vila ca 5 min och stjälp sedan upp den uppochned på ett fat. Ta bort pannan, och garnera med mynta, smulad getost och krossade valnötter. Ringla över honung och servera med sallad.