Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på en färgsprakande rätt med spagetti av rödbetor och grönkålspesto. Rödbetor har dessutom en blodtryckssänkande effekt, vilket gör detta till en perfekt rätt för dig som upptäckt dash-dieten!
Grönkålspesto: Ansa och skär bort stockarna på grönkålen. Riv bladen i mindre bitar.
Mixa grönkålen, vitlöken och valnötterna. Blanda i oljan och vänd i osten.
Grönkålschips: Sätt ugnen på 160 grader.
Skär bort stockarna på grönkålen.
Riv bladen i stora bitar och lägg på en plåt.
Ringla olja och salt över bladen och rosta dem mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.
Vänd bladen efter halva tiden och håll koll mot slutet. De ska vara mörkgröna och torkade när de är färdiga.
Rödbetsspagetti: Skala och skölj betorna noggrant. Svarva dem i en grönsaks svarv.
Koka upp lättsaltat vatten.
Lägg i rödbetorna och låt dem koka ett par minuter. De ska fortfarande kännas spänstiga.
Lägg upp spenaten i djupa tallrikar eller i en skål.
Vänd rödbetsspagettin i kålpeston och lägg på tallriken.
Strö över getosten och valnötterna. Smula lite av kål chipsen och strö över.
Servering: Resten av chipsen lägger du upp i en skål och låter gästerna förse sig själva.
Servera rätten med var sin skiva surdegsknäcke med cream cheese.
Recept från Mitt kök