Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetsspagetti med grönkålspesto & hälsochips

Bjud på en färgsprakande rätt med spagetti av rödbetor och grönkålspesto. Rödbetor har dessutom en blodtryckssänkande effekt, vilket gör detta till en perfekt rätt för dig som upptäckt dash-dieten!

Rödbetsspagetti med grönkålspesto & hälsochips
Rödbetsspagetti med grönkålspesto & hälsochips
Rödbetsspagetti med grönkålspesto & hälsochips
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Grönskålspesto

  • 2 storagrönkålsblad
  • 12vitlöksklyftor
  • 2 mskvalnötter
  • 3 mskolivolja
  • 12 mskost- finriven mager, 17 % fetthalt

Grönkålschips

  • 8grönkålsblad
  • 1 tskolivolja- salt

Rödbetsspagetti

  • 4 storarödbetor
  • 70 gbabyspenat
  • 50 gchévre
  • 1 dlvalnötter

Tillbehör

  • 4surdegsknäcke
  • 8 tskcream cheese

Gör så här

  1. Grönkålspesto: Ansa och skär bort stockarna på grönkålen. Riv bladen i mindre bitar.

  2. Mixa grönkålen, vitlöken och valnötterna. Blanda i oljan och vänd i osten.

  3. Grönkålschips: Sätt ugnen på 160 grader.

  4. Skär bort stockarna på grönkålen.

  5. Riv bladen i stora bitar och lägg på en plåt.

  6. Ringla olja och salt över bladen och rosta dem mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.

  7. Vänd bladen efter halva tiden och håll koll mot slutet. De ska vara mörkgröna och torkade när de är färdiga.

  8. Rödbetsspagetti: Skala och skölj betorna noggrant. Svarva dem i en grönsaks­ svarv.

  9. Koka upp lättsaltat vatten.

  10. Lägg i rödbetorna och låt dem koka ett par minuter. De ska fortfarande kännas spänstiga.

  11. Lägg upp spenaten i djupa tallrikar eller i en skål.

  12. Vänd rödbetsspagettin i kålpeston och lägg på tallriken.

  13. Strö över getosten och valnötterna. Smula lite av kål­ chipsen och strö över.

  14. Servering: Resten av chipsen lägger du upp i en skål och låter gästerna förse sig själva.

  15. Servera rätten med var sin skiva surdegsknäcke med cream cheese.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök