Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetssoppa med vinbär


Soppa är alltid en trevlig inledning på middagen. Många gånger kan en förrättssoppa innehålla stora mängder grädde vilket gör att man är proppmätt redan innan varmrätten serverats. Men den här fräscha rotfruktssoppan är en bra start på en lång middag. Och ett extra plus är förstås att du kan laga den i förväg.

Rödbetssoppa med vinbär

Rödbetssoppa med vinbär

Rödbetssoppa med vinbär

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400500 grödbetor
  • 2rödlökar
  • 1morot
  • 1 bitrotselleri- 100 g
  • smör
  • 1,5 lgrönsaksbuljong
  • 1lagerblad
  • 2 mskvinbärssaft- koncentrerad svart
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • gräddfil
  • gräslök- hackad

Gör så här

  1. Skala och skär alla grönsaker i små bitar. Fräs grönsakerna i smör.

  2. Tillsätt buljong och lagerblad. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka, 20-30 minuter. Plocka upp lagerbladet.

  3. Mixa soppan slät. Tillsätt saft och vinäger, salt och peppar. Koka ihop soppan några minuter.

  4. Servera soppan med en klick gräddfil och strö över hackad gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök