Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den ryska rödbetssoppan i en vegetarisk variant. Den friska smetanan är klassisk att klicka i soppan, och saltgurka ger en lika spännande som god smakbrytning – den blir verkligen pricken över i.
Skala och grovriv rödbetor och morot. Lägg undan ungefär 1 dl av rödbetsrivet, det ska användas på slutet.
Strimla vitkålen. Skala och skär potatisen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs alla grönsaker, utom den lilla mängden rödbeta, i smör i en gryta, cirka 10 minuter.
Häll på buljong och lägg i lagerblad. Koka under lock cirka 30 minuter.
Blanda i den kvarstående rödbetan i soppan strax innan den är färdig. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Strö över hackad persilja och servera med en klick smetana och skivad saltgurka.
Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök