Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetssoppa med krabbröra

Den goda krabbröran serveras på hårt bröd eller direkt i soppan.

Rödbetssoppa med krabbröra
Rödbetssoppa med krabbröra
Rödbetssoppa med krabbröra

Ingredienser

  • 4rödbetor
  • 1rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 2,5 dlkokosmjölk
  • 4 dlvatten- + drygt 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1lime- pressad saft
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1 tskingefära- riven, färsk
  • 1 tskspiskummin
  • 1 krmsvartpeppar- nymalen

Krabbröra

  • 1 pktkrabbpinnar
  • 0,3gurka- 5 cm
  • 2 mskkoriander- hackad, eller persilja
  • 1 tskdijonsenap
  • 2 krmsalt- och lite peppar

Tillbehör

  • rågknäckebröd- krispigt

Gör så här

  1. Skala och skiva rödbetorna. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs dem i olja i en kastrull 2–3 min.

  2. Lägg i rödbetor, kokosmjölk, vatten, fond, limesaft, salt och kryddor. Låt sjuda under lock i ca 20 min eller tills rödbetorna är mjuka. Kör soppan ganska slät i en matberedare eller med mixerstav. Smaka ev av med mera salt. 3.Krabbröra: Finhacka krabbpinnarna. Dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Blanda med örter och senap. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppan eller på hårt bröd.

Vad tyckte du om receptet?