Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetssill

En klassisk inlagd sill som får smak av färg av lite rödbetsspad I lagen.

Rödbetssill
Rödbetssill
Rödbetssill
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 450 ginläggningssill- avhälld från sin lag.

Lag

  • 1 dlättiksprit- 12%
  • 2 dlsocker
  • 3 dlvatten
  • 1 strödlök- fint skivad
  • 1 stmorot- fint skivad
  • 2 stkryddnejlikor
  • 2 stkryddpepparkorn
  • 4 stlagerblad
  • 1 mskrödbetsspad- (från inlagda rödbetor)

Gör så här

  1. Koka upp samtliga ingredienser till lagen utom rödbetsspadet. Låt lagen kallna, lägg i den avhällda sillen och låt ligga i cirka 12 timmar.

  2. Vid servering: Häll i rödbetsspadet och vänd runt så det blandar sig. Servera med en god snaps, gärna Gammal Norrlands Akvavit..

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök