Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetssallad med skinka och fetaost

Knaperstekt parmaskinka och fetaost är goda smakkamrater till de ljuvliga röda knölarna.

Rödbetssallad med skinka och fetaostRödbetssallad med skinka och fetaostRödbetssallad med skinka och fetaost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 800 grödbetor- små, färska
  • 200 gparmaskinka- i bit, eller rökt skinka
  • 1friséesalladshuvud
  • 150 gfetaost- light (16 % fett)
  • 50 gvalnötter
  • 3 mskbalsamvinäger- lagrad, eller crema di bal
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gbröd- per person

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i vatten, tiden beror på rödbetornas storlek och kan variera mellan 15 min och 1 timme. Låt rotspets och lite blast vara kvar när du kokar rödbetor, då behåller de färg och smak bättre.

  2. Spola rödbetorna snabbt under rinnande kallt vatten och tryck bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor.

  3. Skär skinkan i små tärningar. Knaperstek den, gärna i släpp lättpanna. Skölj salladen och torka bladen noga.

  4. Lägg upp sallad, rödbetor och skinka på ett fat. Smula över ost och valnötter. Ringla över balsamvinäger och olivolja och krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

 Ca 530 kcal per portion, 25 g fett, 27 g protein, 47 g kolhydrater