Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetssallad med råris, fläsk och ädelost

Till rödbetornas naturligt söta smak passar det bra med sältan från osten och baconet. Råriset är både gott och ger en matig sallad.

Rödbetssallad med råris, fläsk och ädelost
Rödbetssallad med råris, fläsk och ädelost
Rödbetssallad med råris, fläsk och ädelost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 dlråris
  • 500 grödbetor
  • 2 pktbacon- cirka
  • 8 dlfriséesallad
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskbalsamvinäger- lagrad eller crème di balsamico
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 pktkvibille- ädelost, 140 g
  • 50 gvalnötter

Gör så här

  1. Koka riset under lock enligt förpackningen. Salta i slutet av koktiden. Låt riset ånga av.

  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek. Låt rotspetsen vara kvar, då behåller de färgen och smaken bättre. Spola rödbetorna under kallt vatten, gnid bort skalet medan de är varma och skär i klyftor.

  3. Strimla och knaperstekt baconet. Låt det rinna av på hushållspapper.

  4. Lägg upp sallad, ris och rödbetor. Ringla över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Strö över bacon, smulad ost och grovhackade nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök