Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Till rödbetornas naturligt söta smak passar det bra med sältan från osten och baconet. Råriset är både gott och ger en matig sallad.
Koka riset under lock enligt förpackningen. Salta i slutet av koktiden. Låt riset ånga av.
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek. Låt rotspetsen vara kvar, då behåller de färgen och smaken bättre. Spola rödbetorna under kallt vatten, gnid bort skalet medan de är varma och skär i klyftor.
Strimla och knaperstekt baconet. Låt det rinna av på hushållspapper.
Lägg upp sallad, ris och rödbetor. Ringla över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Strö över bacon, smulad ost och grovhackade nötter.
Recept från Mitt kök