Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rödbetssallad. Isterband och rödbetor är en lika klassisk som god kombination, här i form av en sallad.
Koka grynen i buljongen enligt förpackningen. Häll av överblivet kokvatten. Låt grynen ånga av.
Koka rödbetorna mjuka, tiden beror på rödbetornas storlek. Låt rotspets och lite blast vara kvar, då behåller de färg och smak bättre.
Spola rödbetorna snabbt under rinnande kallt vatten och tryck bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor och håll dem gärna varma.
Dela korven på längden och skrapa ur köttet. Bryn korvköttet smuligt i rapsolja.
Blanda rödbetor, gryn och mangold med citronsaft och 2 msk rapsolja . Krydda med salt och peppar.
Lägg upp salladen och strö över isterbandköttet. Toppa med en litet berg av nyriven pepparrot. Strö över hackad gräslök.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök