Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetssallad med getost och vinbär

Vinbärens friskhet passar perfekt tillsammans med sältan från getosten och rödbetornas naturligt söta smak.

Rödbetssallad med getost och vinbär
Rödbetssallad med getost och vinbär
Rödbetssallad med getost och vinbär
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 grödbetor
  • grönsallad- romansallad eller frisésallad
  • 4 stbondbröd- nöt- eller, i skivor
  • 4 stgetost- i skivor
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 dlvalnötter- grovhackade

Röda vinbärsdressing

  • 3 mskolivolja
  • 1 dlröda vinbär
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 mskcitronsaft
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.

  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek. Låt rotspetsen och lite blast vara kvar när du kokar dem, då behåller de smaken och färgen bättre. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten och dela de som är större.

  3. Lägg upp rödbetorna på en bädd av sallad.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Rosta brödet cirka 3 minuter på varje sida. Lägg en skiva ost på varje brödskiva, ringla över honung och gratinera högt upp i ugnen, cirka 5 minuter.

  5. Lägg den gratinerade getosten på rödbetssalladen, strö på valnötter och ringla över dressingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök