Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetssallad med fläsk och ädelost

Till rödbetornas naturliga söta smak passar det bra med sälta. Knaperstekt fläsk och ädelost blir fina smakkompisar till de röda knölarna.

Rödbetssallad med fläsk och ädelost
Rödbetssallad med fläsk och ädelost
Rödbetssallad med fläsk och ädelost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 700 grödbetor
  • 200 grimmat sidfläsk
  • 50 gvalnötter
  • 8 dlfriséesallad
  • 140 gkvibille ädelost

Dressing

  • 1,5 mskcitronsaft- pressad
  • 3 mskrapsolja- kallpressad
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek och kan variera mellan 15 minuter och 1 timme. Låt rotspets och lite blast vara kvar när du kokar, då behåller de färg och smak.

  2. Strimla och knaperstek fläsket och låt det rinna av på hushållspapper. Rosta valnötterna i en torr och het panna och bryt dem i mindre bitar.

  3. Blanda ingredienserna till dressingen.

  4. Spola rödbetorna snabbt under rinnande kallt vatten och tryck bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor och blanda dem med dressingen.

  5. Lägg upp sallad, rödbetor och fläsk. Smula över osten och sist valnötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök