Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Till rödbetornas naturliga söta smak passar det bra med sälta. Knaperstekt fläsk och ädelost blir fina smakkompisar till de röda knölarna.
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek och kan variera mellan 15 minuter och 1 timme. Låt rotspets och lite blast vara kvar när du kokar, då behåller de färg och smak.
Strimla och knaperstek fläsket och låt det rinna av på hushållspapper. Rosta valnötterna i en torr och het panna och bryt dem i mindre bitar.
Blanda ingredienserna till dressingen.
Spola rödbetorna snabbt under rinnande kallt vatten och tryck bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor och blanda dem med dressingen.
Lägg upp sallad, rödbetor och fläsk. Smula över osten och sist valnötterna.
Recept från Mitt kök