Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetssallad med fikon, mozzarella och hasselnötter

Rödbetssallad med fikon, mozzarella och hasselnötter. Färska örter förhöjer smaken på den här goda salladen. Här passar till exempel oregano, basilika, persilja, rosmarin eller vattenkrasse.

Rödbetssallad med fikon, mozzarella och hasselnötter
Rödbetssallad med fikon, mozzarella och hasselnötter
Rödbetssallad med fikon, mozzarella och hasselnötter
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3rödbetor- kokta
  • 2mozzarella
  • 50 gmangoldskott
  • 2fikon
  • 0,5rödlök
  • 1 dlhasselnötter
  • rödbetsgroddar
  • oregano- färsk

Fikonbalsamico

  • 1fikon
  • 0,5 dlkrossade tomater
  • 1 tskhonung
  • 0,5 dlolivolja
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Fikonbalsamico: Dela fikonet i klyftor. Lägg i en kastrull, häll på balsamvinägern och koka upp.

  2. Sila av och blanda med honungen och olivoljan. Salta och peppra.

  3. Rödbetssallad: Skär rödbetorna och mozzarellan i bitar.

  4. Lägg upp salladen på ett stort fat. Lägg på rödbetorna och mozzarellan.

  5. Skär fikonen i klyftor. Strimla rödlöken tunt och lägg fikonen och rödlöken på fatet.

  6. Rosta hasselnötterna på medelvärme i en torr stekpanna. Låt svalna och strö nötterna över salladen.

  7. Lägg på rödbetsgroddar och oregano. Ringla över dressingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök